top of page

Craft, activity and play ideas

Public·6 members

Varazslat - Queen Budapesten Felirat MagyarElkészültem egy régebbi feliratom felújításával. A film címe: A dal, mely csodákra képes. Nemrégiben vetítették a koreai filmklubban, de az ottani magyar felirat soha nem érhető el. Most egy ideig szabadon letölthető a feliratom. Innen lehet elérni: -dal-mely-csodakra-kepes.html DORINA
Varazslat - Queen Budapesten felirat magyarÚgy döntöttem, hogy ezt a párhuzamos világos, testcserés sztorit választom következő bl témájú fordításomnak. Nanon és Ohm volt az egyik ok, másik pedig, hogy szerintem érdekes lesz a sztori.Az első részének magyar felirata már fent van a blogomon.


A középkori Zadart Velence hosszú éveken át ostromolta. A Horvát Királyság megalakulásával erőteljes politikai nyomás volt a helyi horvátok részéről, hogy átvegyék a város vezetését. A 10. században a város neve már horvát alakban szerepelt, amely igazolta, hogy a város összes fontosabb pozícióját horvátok foglalták el. A zadariak a Madius arisztokrata család vezetésével elszakadtak Bizánctól. 1069-ben IV. Krešimir horvát király saját királyságához csatolta a várost, majd a horvát királyok kihalásával 1105-ben Kálmán király hadjárata során katonai beavatkozás nélkül kiegyezett a várossal, amely elismerte a magyar király uralmát és a magyar uralkodó politikai központjává vált. Kálmán ezután ünnepélyesen bevonult a városba, majd adományokat és ajándékokat osztott. Kálmán látogatásának emlékét őrzi a Kálmán által építtetett zárai Szűz Mária monostor harangtornyán mai napig látható latin felirat.


A román rendőrség szinte vizsgálat nélkül bejelentette, hogy az elkövetők magyarok voltak. A nyelvtanilag erősen kifogásolható feliratot azonban vélhetően nem magyarul tudók írták fel. Március 16-án a többségében románok lakta, marosvásárhelyi Tudor negyedben részeg, randalírozó románok kifogásolták egy gyógyszertár magyar nyelvű feliratozását. Pillanatok alatt több száz ember verődött össze, akik leszedték a magyar feliratokat a polgármesteri hivatalról is.


Másnap újabb tömegtüntetés kezdődött a városban, a felvonulók magyar vért követeltek, valamint kötelet Sütő Andrásnak, Király Károlynak és Tőkés Lászlónak. Március 19-én újabb, még nagyobb létszámú tömegdemonstráció alakult ki, a román tüntetők bejárták a várost, leverték a magyar feliratokat, kirakatokat zúztak be. A vandál tömeg elől a magyarok az RMDSZ-székházba menekültek, a tüntetők azonban betörték a kapukat és beözönlöttek az udvarra. Néhány embernek sikerült kiszöknie, a többség azonban az épületben rekedt. A rendőrség ígéretet tett arra, hogy megvédik az épületben lévő magyarokat, az onnan kijövőket azonban a botokkal, láncokkal felfegyverkezett román tüntetők megtámadták. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page